Mars v levu prinaša odločnost, samozavest, strast in željo po užitkih.

Mars, planet delovanja, energije in pobude, vas spremlja v vsem, kar počnete, in opazuje, kako to počnete. Mars je vladar ovna in je povezan s 1. astrološko hišo. V določenem astrološkem znamenju se nahaja od šest do sedem tednov. Mars v levu je močan in najbolj pogumen.

Ko se ta planet Mars, pomika skozi ognjeno znamenje, poudarja izražanje, širjenje osebnosti in iskanje užitkov. Lev je zodiakalno znamenje, ki sledi svojemu srcu in ima aktivno vlogo na vseh področjih delovanja. Zaradi tega vpliva ne boste pripravljeni samo sedeti in gledati, kako gre svet mimo vas. Želeli boste igrati glavno vlogo, biti aktivni in izraziti svoja čustva na najrazličnejše načine.

Znamenje leva zelo dobro ve, da življenje brez užitkov sploh ni pravo življenje.

Samo delo in obveznosti vam v tem obdobju prinašajo dolgčas in nezadovoljstvo. Ta vpliv vas spodbuja, da ne samo prepoznate pozitivne trenutke, ampak da dejansko naredite korak v smeri sreče, vznemirjenja in razigranosti.

Prihaja povečana ambicija, zaradi povečane samozavesti in nenavadnega poguma pa v določenih situacijah tudi ignoranca ali vzvišenost. Povečano bo zanimanje za individualne sposobnosti in vsiljevanje mnenj drugim, kar vodi v težavnejše prilagajanje.

Mars v levu vam priporoča, da sledite svojemu srcu.

Znamenje leva upravlja srce in njegova navdušena strast je nagrajena med tem tranzitom. Sprejemanje zaupanja in poguma vam lahko pomaga, da se usmerite tja, kamor vas vodi srce. Medtem ko je zaupanje pozitivna vrlina, lahko preveč zaupanja privede do težav, kar vodi v tveganje.

Spremljal vas bo občutek, da si zaslužite nagrado, ne da bi opravili delo, prav tako boste hrepeneli po spoštovanju in hvali. Vendar si zapomnite, če ne storite ničesar, kljub Marsu v levu ne boste občudovani. Če želite biti vodja, morate voditi, kar pa s tem tranzitom ne bo težko.

Navdušenje je v tem času nalezljivo, ob prevelikem entuziazmu pa se lahko ustvarijo tudi dramatične situacije, ki jih boste težko nadzorovali. 

Najboljša lekcija, ki se jo lahko naučite, ko se Mars premika skozi znamenje leva, je, da je ego lahko tako lep kot tudi zelo katastrofalen faktor. Ko se bo vaš ego hranil, boste pokali od ponosa, ko pa bo morda ranjen, tega enostavno ne boste prenesli. Ta vpliv vam podarja priložnost, da razmislite o tem, kaj vam pomeni ego, in da uravnotežite vlogo, ki jo igra v vašem življenju.

Postavili si boste številna vprašanja v smeri, ali je vaše razmerje dovolj strastno, ali je vaše delo dovolj kreativno, ali ste dovolj cenjeni. Levova energija je tisto, kar potrebujete, da si povrnete svoje dostojanstvo.

Znamenje leva je povezano tudi s strastjo, avanturami in dogajanjem.

V tem obdobju se boste lažje podali v spontano razmerje. Prihaja dodaten poudarek na področju lepote in privlačnosti, zato boste v tem obdobju, še posebej ženske, zelo zadovoljne s svojim videzom, ter še bolj privlačne.

Slaba stran tega sicer prijetnega vpliva je, da ne boste sposobni sprejemati nasvetov in pogledati na zadeve še iz kakšne druge perspektive, videli boste samo svojo sliko in seveda boste popolnoma prepričani, da je prava. Pojavi se lahko tudi trma, ki lahko vodi v dramo. Zato se poskusite kar se da hitro umiriti, če se boste zaradi določenih ljudi ali situacij preveč segreli. Finančna tveganja bodo v tem obdobju priporočljiva, vendar le tista, v katera se boste spustili premišljeno.

Članek je bil pripravljen za Sensa.si

Vas zanima, kje se nahaja vaš Mars?