Analiza obraza s pomočjo vede, ki se imenuje fiziognomika

Že v daljni zgodovini so bili prepričani, da je narava ustvarila telo in obraz v smeri človekovih duševnih lastnosti, s tem dejstvom sta se strinjala tudi Aristotel in Platon.

Že v zgodnjih obdobjih so fiziognomiko povezovali tudi z astrologijo. Vpliv šestih planetov naj bi se odražal v gubah na čelu, v globini in dolžini teh gub naj bi se kazal vpliv planetov na osebnost. Nekateri astrologi so s pomočjo raziskav dokazali povezavo med natalno astrološko karto in prirojenimi znamenji na telesu.

Analiza obraza s pomočjo vede, ki se imenuje fiziognomika

Ljudje zelo radi ocenjujemo značaje na prvi pogled, saj se je prvega vtisa tako zelo težko znebiti, tudi če se kasneje izkaže za napačnega.

Vendar ne sklepajmo prehitro, če si hočemo določen obraz resnično zapomniti, si moramo najprej ogledati vsako potezo posebej, nato tudi celostno podobo. Čeprav fiziognomika sicer ni več veja napovedovanja prihodnosti, je pa zelo zanimiva veda, ki vam lahko poda odgovore, ali nekomu resnično zaupati ali ne.

Deli telesa in kratka analiza

Oči

Včasih je veljalo pravilo, da modre in svetlo zelene oči nakazujejo na šibko in neodločno osebo, vendar je to reklo daleč od resnice. Ko gledamo oči, ni pomembno samo, ali so modre, rjave ali zelene, pomembno je opazovati obok pod obrvmi, vodoravne veke. Pomembno je, ali so oči široko razprte, ali so morda oči majhne, globoko ugreznjene. Dolgi koničasti in vodoravni očesni kotički npr. nakazujejo na zelo modro osebo.

Obrvi

Pomembno je, kakšne so obrvi, ali so vodoravne, ali so košate in močne, morda malce izobčene. Obrvi labilnih ljudi so običajno tanke in redke, ravne in lepo oblikovane obrvi pa nakazujejo na osebo, ki ima močno poudarjeno globoko modrost. Vihravi in površni ljudje, ki niso najbolj poduhovljeni nimajo nikoli jasno začrtanih obrvi.

Analiza obraza s pomočjo vede, ki se imenuje fiziognomika

Brada

Če je brada koničasta, poudarja inteligenco posameznika, naprej štrleča brada nakazuje na srčnega človeka. Brado z jamico imajo ljudje, ki ne sanjarijo ampak so glede življenja in odločitev zelo realni. Grobi in sarkastični ljudje imajo običajno dolgo, široko in močno brado. Mehko debelo brado imajo obzirni ljudje, ki zelo uživajo v hrani.

Nos

Majhen nos je simbol, da ste boljši poslušalec kot govornik, če je nos izbočen ste zagotovo rojen vodja. Raven nos imajo običajno stabilni in čustveno uravnovešeni ljudje. Kljukast nos pa je simbol za osebo, ki si v spolnosti želi več od povprečja.

Usta

Ustnice so del telesa, ki ga velikokrat najprej opazimo. Trden značaj nakazujejo stisnjeni ustnici, izrazito velika in polna usta imajo ljudje, ki znajo resnično uživati v življenju in ničesar ne obžalujejo. Mehke ustnice so simbol ležernosti in nemoči.

Zobje

Zobje so, ko analiziramo osebo zelo pomembni. Šibek značaj nakazujejo majhni in kratki zobje, dolgi zobje simbolizirajo bojazljivost. Poštenega in dobrega človeka označujejo beli in pravilni zobje.

Torej, ko se boste naslednjič trudili nekoga prebrati, skušajte biti pozorni tudi na obrazne poteze, ki vam lahko veliko povedo o posameznikovi osebnosti.

Pripravljeno za Govori.se

Preberite tudi VEDEŽEVANJE: TAROT KARTE IN POGLED V PRIHODNOST