Vas zanima, kako se znajde 12 žensk z različnimi astro znamenji v šolskih klopeh

Obdobje izobraževanja je lahko zelo zabavno, lahko pa ti prinese tudi kakšno težavico, vendar je z dobrimi sošolkami, ki te znajo vedno razveseliti veliko lažje. Kako pa se znajde 12 žensk z različnimi astro znamenji v šolskih klopeh?

Ura je 7.00 in prve sošolke že sedijo na kavici v bližnjem kafiču.

Prve pridejo devica, ki ne želi zamuditi in želi še enkrat predelati učno snov. Tehtnica, ki resnično potrebuje kavo, saj je preveč zaspana in zasanjana, da bi lahko sledila, ter ovnica, ki mora biti vedno prva in prisotna. Nato pride še levinja, ki nikakor ne želi zamuditi jutranjih tračev.

Vas zanima, kako se znajde 12 žensk z različnimi astro znamenji v šolskih klopeh

Ko se sošolke zadnjo minuto odpravijo v učilnico, rakica, škorpijonka in bikca že pridno pregledujejo naloge in si razlagajo manjkajočo snov. Kozoroginja v tišini bere in se ne pusti motiti. Zvonec zazvoni in skozi vrata pridivja strelka. Seveda je zopet zamudila, sledi ji še zasanjana ribica, ki si je pozabila nastaviti budilko.

Profesorica stopi v razred, vse punce ji prisluhnejo.

Le škorpijonka in strelka še vedno klepetata in njuno vročo debato je treba prekiniti, saj sta v vnemi pozabili da sta v šoli, ne na zabavnem druženju. Ovnica je med guljenjem šolskih klopi glavna, najbolj samozavestna in tista, ki se enostavno ne zna podrediti. Zato bo prva začela postavljati vprašanja in seveda dodala kakšen svoj predlog. Kozoroginja bo z veseljem sošolki poleg nje razložila, kaj je potrebno narediti pri logični nalogi, ki ji povzroča težave.

Kako se znajde 12 žensk z različnimi astro znamenji v šolskih klopeh?

Profesorica se odloči spraševati in najprej predlaga, če se katera javi sama.

Samozavestna, polna znanja in pogumna levinja dvigne roko in v naslednjem trenutku že poka od znanja in odgovarja na vprašanja. Ribica se skriva za sošolko in močno upa da ni ona naslednja, saj bi potrebovala še nekaj časa za učenje. Perfekcionistična devica se prav tako izogiba pogledu profesorice, saj je prepričana, da kljub temu, da se je cel teden učila, nima dovolj znanja, da bi dobila najboljšo oceno.

Vas zanima, kako se znajde 12 žensk z različnimi astro znamenji v šolskih klopeh

Nestrpna strelka in vodnarka komaj čakata, da bo odmor, saj si imata veliko za povedati.

Komaj čakata, da bosta komentirali, seveda skrivaj videz ovnice in levinje. Vedno urejena ovnica, seveda privlačno je tista, ki se zna tudi takrat, ko sošolke govorijo za njenim hrbtom postaviti zase in povedati kar jim gre direktno v obraz, zato je bolje, da ne sliši komentarjev nevoščljivih sošolk.

Tehtnica in rakica se spogledata in odhitita pred ogledalo, kjer preizkušata nova senčila. Pridruži se jima tudi bikica, ki bi rada spremembo, saj ji je strelka pred kratkim namignila, da je dolgočasna, če ni nič naličena.

Kako se znajde 12 žensk z različnimi astro znamenji v šolskih klopeh?

Kozoroginja in ribica odpreta vrečko keksov in si navdušeno privoščita malo malico. Pridruži se jima tudi vodnarka, ki se prigrizkom v šoli težko upre. Devica, zagovornica zdrave prehrane jima hitro namigne, da bi bil jogurt zanju veliko boljša izbira.

Vas zanima, kako se znajde 12 žensk z različnimi astro znamenji v šolskih klopeh

Zvonec zazvoni in zopet se začne resno delo, ki mu škorpijonka, ki je bedela pozno v noč težko sledi.

Ona že razmišlja o vročem zmenku, ki je na sporedu zvečer. V svojo domišljijo se med poukom potaplja tudi ribica, ki sanja, da je nekje, kjer se ji ni potrebno prilagajati. Strelka pa je vedno bolj prepričana, da si mora privoščiti tisto potovanje, o katerem razmišlja med razlago matematike

Pouk se bliža h koncu in bikico ter tehtnico zanima, če bi se katera izmed sošolk želela z njima podati v knjižnico po dodatno gradivo. Ovnica in levinja se le nasmehneta in že odhitita novim dogodivščinam naproti. Pridruži se jima vodnarka, ki za druženje ne potrebuje povabila, saj je samoumevno, da je brez nje dolgčas. Devica, rakica in kozoroginja so se ostale še malo ostati v šoli, da skupaj poiščejo zapleteno rešitev naloge. Škorpijonka in dvojčica pa že prebirata klepete in povabila na družabnih omrežjih, da slučajno česa ne zamudita.

Pripravljeno za Cosmopolitan.si

Preberite tudi 12 ZNAMENJ DELA V ENI PISARNI NA SKUPNEM PROJEKTU