Zanimiva dejstva vašega astrološkega znamenja

Tega o svojem astrološkem znamenju še niste vedeli! Preverite dejstva o zodiakalnem znamenju, v katerem ste rojene! Preverite zanimiva dejstva zodiaka.

Zanimiva dejstva vašega astrološkega znamenja

ZNAMENJE OVEN

Ženske rojene v znamenju ovna ni enostavno ukrotiti. Njen karakter je goreč, neodvisen in svobodomiseln. V starih koledarjih in tudi danes je oven znak zodiaka, ki začne pomladanske mesece in simbolizira prebujanje.

Zanimiva dejstva govorijo, da je znamenje zaradi tekmovalne narave ovna povezano z grškim bogom vojne Aresom. Čeprav je bil bog znan po nasilju in vojni, je bil znan tudi po ljubezenski zvezi z Afrodito. Tudi ovnica je ženska, ki ima širino, brez ljubezni pa težko deluje.

ZNAMENJE BIK

Za ženske rojene v znamenju bika je značilno, da so izredno lepe in brezskrbne, še posebej ko gre za spolne potrebe. Bikice so vladale Aresovi deklici Afroditi, boginji ljubezni.

Sama Afrodita je bila znana kot izjemno ljubosumna oseba, zato se tudi bikica v življenju lahko večkrat sreča z ljubosumjem. Njeno ljubosumje je povzročilo številne vojne, vključno s Trojansko vojno. Zato zaničevanje bikice nikakor ni priporočljivo.

Zanimiva dejstva horoskopa

ZNAMENJE DVOJČKA

Dvojčki imajo dva obraza, že od nekdaj. V enem trenutku najbolj optimističnega, v drugem trenutku najbolj melanholičnega. Ženska dvojčica je vedno na dveh različnih poljih in se ne more odločiti, kaj izbrati. Tava sem ter tja, vendar vedno optimistično naravnana.

Rade potujejo in so vedno zaposlene, ne morejo se odločiti za en načrt. Potrebujejo posebne smernice in nejasnost samo še poveča njihovo zmedo.

ZNAMENJE RAK

Ženske, rojene v znamenju raka lahko delujejo snobovsko, trmasto in zaprto vase, vendar se pod rakovo lupino vedno skriva nežna duša. Zaslužiti njihovo zvestobo je dolga pot, a ko bo zaupala, bo zvesta za vse življenje.

Vladajo ji intenzivni občutki in zato skriva svoje misli. Znamenje raka v grških mitih pripisujejo boginji Heri. Hera je bila znana po svoji zaščitniški naravi, vendar je bila tudi nežna, ko je bilo potrebno.

Zanimiva dejstva horoskopa

ZNAMENJE LEV

Samozavestni, motivirani in ciljno usmerjeni levi so že od nekdaj najboljše vodje. Levinja je sproščena in ima čudovit smisel za humor. Ona je mojstrica za kreativno reševanje problemov, ponosna na svoje dosežke. Ona je vendar kraljica živali in želi, da se jo tako tudi obravnava.

Njena ponosna drža je povezana z levovo držo, njen pogum prav tako črpa od te mogočne živali, ki je kraljevala že v preteklosti.

Zanimiva dejstva zodiaka

ZNAMENJE DEVICA

Astrološko znamenje device predstavlja zvestobo in marljivost. Ženske device so izjemno pridne in znajo vedno poiskati nekaj, kar bi lahko izboljšale. So praktične, vendar pa jim lahko manjka samozavesti in redko uživajo v življenju.

V grški mitologiji je znamenje device povezano s Persefono, obsojeno kraljico podzemlja. Ko jo je Hades ugrabila, jo je mama poskušala vrniti. Razpeta med svojo ljubeznijo ni mogla določiti lastne usode, tudi devica ima težavo, da se ne zna spontano odločiti.

Zanimiva dejstva zodiaka

ZNAMENJE TEHTNICA

Ženske tehtnice so igrive. Vsak dan so pripravljene na nekaj lepega, čudovitega. Tehtnica je že od nekdaj simbol ravnovesja in iskanja harmonije. Tako tudi ta ženska vedno išče svoje ravnovesje. Vedno tehta, v ljubezni, osebnih odnosih in pri delu.

Tehtnica simbolizira cilj, ki je uravnoteženje parov nasprotij. To zodiakalno znamenje temelji na zakonu zveze polov, ki predstavljata ravnovesje in služenje.

ZNAMENJE ŠKORPIJON

Znamenje škorpijona astrologi že od nekdaj vidijo v negativni luči, ker je temačno. V resnici so ženske škorpijonke bolj intenzivne glede svojih občutkov. Karizmatične oddajajo avro elegance.

Kljub pripisani negativnosti so prožne. Zastopa jih žival škorpijon, za katerega je znano, da se ukvarja s smrtjo. Predstavljajo tudi orla, za katerega je znano, da se nikoli ne bo oddaljil od boja. Zato je škorpijonka največja bojevnica zodiaka.

Zanimiva dejstva

ZNAMENJE STRELEC

Ženske rojene v znamenju strelca so izjemno iskrene, samozavestne in izžarevajo magnetizem. So enostavne in se lahko neobremenjeno premaknejo naprej. Njihov šarm zagotovo osvoji skoraj vsako srce.

Simbol znamenja strelec je puščica, ki simbolizira aspiracijo, ki se usmerja k zvezdam. Rokovanje z lokom poteka s pomočjo pravilne uporabe ter nadzora misli in govora. Lokostrelec na konju, ki je bolj natančen simbol tega znamenja, pomeni človekovo usmeritev proti določenemu in jasnemu cilju. Puščica simbolizira duhovno aspiracijo, ki je usmerjena v določen cilj.

ZNAMENJE KOZOROG

Znamenje kozorog je disciplinirano in obogateno z odlično samokontrolo. To je ženska, ki je zelo odgovorna in resna, ter vedno odločna.

Simbol kozoroga skriva simbolizem samoroga, pri katerem so združeni dva rogova in eno oko. Težko je popolnoma razvozlati simbolizem tega znamenja, saj vsebuje številne skrivnosti. Kozorog, zemeljski iskalec uspeha, želi potešiti svoje želje in kasneje enako sebično išče zadovoljitev svojih želja.

Zanimiva dejstva zodiaka

ZNAMENJE VODNAR

Beseda sama ima v sebi vodo, zato marsikdo pomisli, da je vodnar vodno znamenje. Z vodnarjem je povezan element zraka. Znano je, da so ženske, rojene v znamenju vodnarja unikatne, drugačne ter da skoraj vedno izstopajo iz povprečja. Zaradi narave vodnarja so znane po tem, da so ustvarjalne in nekoliko oddaljene od resničnosti.

Vodnar predstavlja moško, žensko ali dvospolno podobo, ki zliva vodo iz vrča. Pomen znamenja vodnar je v tem, da je služitelj in razdeljevalec vode. Ravno zato vodnarka vedno priskoči na pomoč, če je kdo v težavah.

ZNAMENJE RIBI

Astrološko znamenje ribi, ki ga simbolizirata dve ribi predstavlja element vode. Ženske ribice so kreativne, sanjave in izjemno nadarjene pri svojem delu. Vendar je njihova potreba po tem, da druge postavijo na prvo mesto, tudi njihov propad, saj preveč zaupajo ljudem.

Znamenje rib je v grški mitologiji povezano z boginjo Ateno. Ne le, da je bila boginja vojne, ampak je bila tudi odgovorna za modrost, matematiko, pogum in civilizacijo. Ribi sta simbol oviranja, jetništva ali ujetosti.

Pripravljeno za Elle.si

Preberite tudi ASTRO ZNAMENJA IN POPOLNO BIVALIŠČE