VČASIH JE REŠITEV TUDI PREKINITEV PRIJATELJSTVA

Prekinitev prijateljstva je včasih dobra rešitev
Prekinitev prijateljstva je včasih dobra rešitev

Prekinitev prijateljstva je včasih dobra rešitev

Predviden čas branja: 3 minutes

Način, kako prekiniti prijateljstvo, še posebno bližnje ali najboljše, v katerem ste izmenjavali intimne skrivnosti, je zelo pomembno, saj si ne želite prijatelja razbesneti. V večini primerov si boste želeli, da bi se le oddaljili in bi prijateljstvo zamrlo, ne da bi prišlo do dramatičnega zapleta. Želeli si boste, da se ohladi, da se vam ne bi bilo treba soočiti s prijateljem ter da bi se zmanjšale možnosti za morebitno maščevanje.

Dramatičnemu koncu se boste želeli izogniti tudi zato, ker bi to od vas zahtevalo preveč čustev in energije, vam pa se zdi, da vam je že tako ta odnos vzel preveč vaših virov.

Prekinitev prijateljstva je včasih dobra rešitev

Če velja, da je dobro življenje najboljše maščevanje, potem velja tudi, da je najboljše maščevanje imeti pozitivno prijateljstvo. Če prijatelj namigov ne bo razumel in je njegova pozornost videti patološka ali ekstremna, potem lahko razmislite o pomoči drugih. Odločili ste se, da je prekinitev prijateljstva trenutno ali za vedno edina rešitev. Toda skrbi vas, da bi se lahko zgodilo, kar ste slišali ljudi pripovedovati, da bivša prijatelja drug drugemu nagajata.

Kako bi bilo najbolje prekiniti prijateljstvo, da se izognete takojšnjemu ali dolgotrajnemu maščevanju, še posebno od prijatelja, ki ima možnost, da škodi vam in vašemu ogledu?

Prekinitev prijateljstva je včasih dobra rešitev

Nikomur ne pripovedujte o prekinitvi, ne govorite slabo o bivšemu prijatelju, namesto, da bi se spuščali v spore, naj prijateljstvo izzveni, tako, da nikoli ne boste imeli časa za srečanje, ostanite mirni in zbrani. Če se morate pogovoriti s prijateljem o prekinitvi prijateljstva, bodite jasni o tem, da ne zavračate njega, temveč potek vajinega odnosa. To bi vašemu prijatelju pomagalo, da ne bo osramočen, in zniževalo bes, ki se običajno sproži ob zavrnitvah.

Bodite previdni, o čem govorite ali kaj počnete, saj se vam lahko maščuje.

Nekatera prijateljstva, ki trajajo več let, lahko postanejo pozitivna moč v življenju neke osebe. Prekinitev, zlasti nenadna, zaradi spora lahko sproži velikansko stisko. Zato se ohladite in umirite. Želite se izogniti čemurkoli, kar bi vam lahko škodovalo, še posebno če si boste nekoč zaželeli obnoviti to prekinjeno prijateljsko vez. V vsakem prijateljstvu obstajata dva pogleda na stvari, ki sta si lahko tudi popolnoma nasprotna.

Morda ne boste želi sočutja, ki si ga želite, ko boste drugim pripovedovali o tem, kaj se je zgodilo, saj se bodo morda spraševali o tem, kaj se je v resnici zgodilo. Bodite torej previdni, ko boste pri drugih iskali potrdilo za svoje početje. Samo vi in vaš bivši prijatelj vesta, kaj se je dogajalo med vama. Prekinitev prijateljstva mora potekati kar se le da dostojno in v zasebnosti.