Bralka Urška ima težave, saj jo je začel partner v spolnosti dolgočasiti, njenim sočnim predlogom pa se upira

Saj ne vem, ali je moje razmišljanje normalno, ali enostavno nikoli nisem z ničemer zadovoljna. Že deset let sem v resnem razmerju, tudi živiva skupaj in od nekdaj sem imela občutek, da je to moški, s katerim želim preživeti življenje. Najina spolnost je bila vedno bolj tradicionalna, kar me ni motilo, do trenutka, ko se mi je odprl nov svet.

Bralka Urška ima težave, saj jo je začel partner v spolnosti dolgočasiti, njenim sočnim predlogom pa se upira

Moja najboljša prijateljica se je znašla v zelo strastnem razmerju z novim ljubimcem in ker si zaupava vse, mi ona zaupa tudi kakšna je njuna spolnost in kaj vse se da na tem področju še odkriti.

Torej, začela sem razmišljati globlje, začela sem prebirati članke in literaturo na to temo in prišla do zaključka, da je najino spolno življenje več kot dolgočasno. Poskusila sem mu omeniti določene predloge in naletela na stavek, če se mi je zmešalo, da so takšne stvari za tiste, ki z njimi ni vse vredu. Ustrašila sem se njegovega odgovora in priznam od tega trenutka naprej me je začel dolgočasiti. Nemirna sem in ves čas sanjarim o fenomenalnem ljubimcu in se sprašujem, ostati v svojem dolgoletnem razmerju, ali se raje napotiti k novim avanturam naproti?

Urška

Nasvet bralki:

Spoštovana Urša, ste ženska, ki se ji odpirajo različne želje in misli, kar je popolnoma normalno. Prijateljica vam je odkrila svet, ki ga sama morda niste poznala, zato se vam zdi ta svet še toliko bolj zanimiv. Glede ne to, da pišete, da ste zvesta v svojem odnosu in želite tudi ostati, sklepam da nimate namena brezglavo iskati ljubimca, s katerim bi se ujela samo seksualno. Imam občutek, da želite več, vendar z nekom, ki ga resnično ljubite in mu pripadate.

Bralka Urška ima težave, saj jo je začel partner v spolnosti dolgočasiti, njenim sočnim predlogom pa se upira

Razmislite in se vprašajte, če so te nenavadne želje morda samo nekakšni trenutni prebliski, ki bodo sčasoma morda izginili iz obzorja.

Predvsem pa vam predlagam iskren pogovor z vašim partnerjem, ki ga kljub temu, da v postelji ni ravno najboljši tiger spoštujete in ljubite in verjetno si želite preživeti življenje z njim. Poleg tega je potrebno upoštevati dejstvo, da se v dolgoletnem razmerju slej kot prej pojavijo situacije, ko se sprašujemo, če smo na pravi poti, ali pa se enostavno odvijajo razne odtujitve in dvomi.

Nikar ne sklepajte na podlagi prvega partnerjevega odgovora, saj ste ga verjetno z vsem skupaj malce šokirali.

Razložite mu tudi, kaj je bila pobuda, za vaše skrite želje v postelji, da si ne bo že na začetku ustvaril napačnega vtisa. Upoštevajte tudi to, da popolnega ljubimca ni, in da bi morda tudi vaša prijateljica na dolgi rok ob sebi raje imela sočutnega in ljubečega moškega, kot pa ultra strastnega ljubimca, ki pride in gre.

Pripravljeno za Govori.se