Kardinalna znamneja
Kardinalna znamenja

Kardinalna znamenja, fiksna, spremenljiva znamenja. Kateri skupini pripadate?

Kardinalna znamenja – Znamenja lahko razdelimo tudi glede na modus in sicer na kardinalna znamenja, fiksna in spremenljiva znamenja. Vsaka skupina jim podarja svoje značilnosti in opisuje način njihovega delovanja. Preverite, ali ste rojeni v kardinalnih, fiksnih ali spremenljivih znamenjih zodiaka.

KARDINALNA ZNAMENJA

Njihovo delovanje lahko opišemo s centripetalno ali »sredotežno« silo, ki povzroča gibanje proti središču. Simbolično je znano, da kar kardinalna znamenja pričnejo, fiksna utrdijo. Nagibajo se k osredotočenosti, naj si bo na zamisel, projekt, oseba ali stvar.

Kardinalna znamenja
Kardinalna znamenja

OVEN

Oven vedno in povsod zahteva da je spoštovan in opažen. Če se to ne zgodi, zna na izjemno taktičen način s svojo prodornostjo poskrbeti, da si ga še dolgo zapomnijo. Večkrat se v določeno zadevo zažene in šele ko je prepozno ugotovi, da bi lahko bil nekoliko bolj premišljen. Kjer je potrebno vztrajati, postane nemiren in takrat je sposoben zapasti v konflikt. Ker spada med kardinalna znamenja ne mara goljufanja in to je tisto, kar ga pripravi tudi do tega, da zakriči.

RAK – kardinalna znamenja

Rak zna uporabljati čustva, da prekrije svoj neuspeh in žalost in včasih manipulira z drugimi. Kljub občutljivi osebnosti ima rak čudovite vodstvene lastnosti, kot sta strast in tekmovalnost. V življenju se spopada z zahtevnimi situacijami s zaznavanjem energije v svojem okolju. Pogosto se mora umakniti v svojo notranjost, da bo občutil pravo pot skozi določeno situacijo. Ima mehko, vendar stabilno osebnost, dom ji je na prvem mestu.

TEHTNICA – kardinalna znamenja

Tehtnica se usmerja v življenju v tempo z novimi idejami in iskanjem uravnoteženja med ljudmi. Njena energija je silovita, prepletena z ustvarjalnostjo, ki jo včasih uporablja kot orožje, vendar na zelo nežen način. Zna dobro vplivati na druge, saj je njen ton, kljub temu da želi po tihem nadvladati, zelo nežen. Je pobudnica in s svojim diplomatskim pristopom učinkovito predlaga ideje, ki so skrbno premišljene. Odlično se znajde v vseh situacijah, kjer lahko posreduje svoje nasvete, saj je del njenega bistva služiti ljudem.

KOZOROG – kardinalna znamenja

Kozorog je simbol uspešnih osebnih dosežkov in tisti, ki zna podati smernice, ki vodijo k uresničevanju ciljev. Ko se začne trdo delo, on zaživi, saj si v mislih že kuje svojo pot do uspeha, popolnoma prepričan v svoj prav. Kozorog ima mogočno voljo in moč, in predstavlja fizično raven. On ima vedno svojo vizijo in ustvarja načrte z zastavljenimi cilji, ki dosegajo njegove sanje. Spretno v kočljivih situacijah rešuje težave s čustveno inteligenco. Ima svojo vizijo, kako naj bi izgledal njen svet in vsekakor ne sme manjkati pravičnost.

SPREMENLJIVA ZNAMENJA

Spremenljiva znamenja, med katera spadajo dvojček, devica, strelec in ribica, spremlja značilnost, da se upirajo spremembam, saj so po naravi zelo vztrajna, nekoliko trda in osredotočena. To so dvojna znamenja, ki izražajo ravnovesje in pripadnost vsem platem zgodb in dogajanja.

Spremenljiva znamenja
Spremenljiva znamenja

DVOJČKA

Ustrežljivost je tista lastnost, ki dvojčkom poleg njihove odlične komunikacije omogoča družbeno priljubljenost. Pogosto se izgubljajo v razmišljanju, primerjanju, usklajevanju in popravljanju, kar jih lahko privede do negotovosti in nemirnih energij. Neodločnost znajo premagati s svojo iznajdljivostjo, tako da je v naslednjem trenutku že zainteresirani za nove dogodivščine. Dolgčas je zanje najhujša nočna mora in vedno poskrbijo, da tudi ostalim v njihovi bližini ni dolgčas.

DEVICA

Navidezni dvomi devici včasih preprečujejo trdnost in stabilnost, zato težko doseže na poslovnem področju najvišjo točko. Vse to pa je niti ne vznemirja, saj ji bolj kot to da nadvlada pomembno, da se v svojem delovanju vedno znajde. Rada spreminja svoje cilje, svoje mnenje in svoja dejanja glede na to, kar ji v izbranem trenutku najbolj odgovarja. Devica zna zaključiti, kar so drugi začeli, vendar potrebuje dodaten zagon, ki ji omogoči lažjo pot do napredka.

STRELEC

Strelec je znamenje, ki ni niti trmasto, niti občutljivo, ampak spremenljivo, fleksibilno, prilagodljivo in navihano. Ob iskanju resnice in znanja nenehno stremi k avanturam in novim idejam. Njegova radovednost zajema širok spekter, vendar ga običajno najdemo v vlogi sledilca, ne voditelja. Zanj je pomembno, da spontano sledi svojim trenutnim odločitvam in da se zna prilagoditi tudi takrat, ko vsi drugi trmasto vztrajajo. Ni treba posebej poudarjati, da ima raje manj prijateljev, vendar iskrenih, saj je sposoben brez dlake na jeziku povedati svoje mnenje, vendar na zelo nevsiljiv način.

RIBI

Riba je rada koristna, skrbi za druge in želi biti v pomoč. Spremlja jo možnost, da se dotakne svojega prirojenega talenta, ki ji odpira vrata, da pusti svoj pečat na svetu. Oviri sta pomanjkanje samozavesti in bujna domišljija. Dokler deluje strastno je zadovoljna, ko začuti, da je ujeta v kalup nezadovoljstva, se hitro usmeri k novim priložnostim, ki pa se lahko iz trenutka v trenutek spremenijo. Na druge ne želi vplivati, saj se zaveda, da je vsak sam svoje sreče kovač.

FIKSNA ZNAMENJA

Fiksna znamenja utrdijo tisti del, ki ga kardinalna znamenja pričnejo. So zelo osredotočena in imajo realen pogled na zadeve in situacije. Spremlja jih potreba po strukturiranju in dorečenih odnosih. To so odločne, stabilne, stanovitne, ter zelo zveste osebe, na katere se lahko vedno in povsod zanesete.

Fiksna znamenja
Fiksna znamenja

BIK

Bik premišljeno in motivirano koplje zemljo in gradi z resničnimi elementi za izgradnjo trdnega življenja. Premika se počasi in vedno želi ustvariti stvari, ki trajajo. On zna narediti čudež, ko gre za pridobivanje stvari. Zaradi tega lahko pogosto uživa v uspehu, ne glede na to, kaj si o njem mislijo drugi. Včasih se lahko počuti prazno in se sprašuje, če resnično želi tako trdo delati, vendar je že v naslednjem trenutku zopet močan in pripravljen na nove naloge. Ni ravno znan po svoji fleksibilnosti in ima lahko nekaj težav s prilagajanjem.

LEV

Lev je zaradi energije fiksnega znamenja znan po tem, da je trmast in se težje prilagaja, vendar lahko ti dve lastnosti odlično uporabi v svoj prid, saj mu je podarjen tudi vztrajnost. S svojo pogumno naravo lahko v življenju pričakuje odlično kariero, zmožnost samo izražanja in nenehnega spoštovanja drugih na izbranih področjih. Njegova neustavljiva odločnost in volja za uspeh je nekaj, kar preseneča vedno znova, ampak ne gre brez nagrade, ki je zanj nekako samoumevna. Če v nekaj verjame, se bo za to zadevo ali osebo pripravljen boriti do konca.

ŠKORPIJON

Škorpijon vedno ve kaj hoče in načrtoval bo, dokler ne dobi, kar si je zastavil. Duhovno je dovolj močan in stabilen, da nadaljuje tudi tam, kjer bi drugi odnehali. Zavrača druge, včasih s svojim načinom delovanja sabotira njihove sanje, in vsakomur, ki to poskuša, zelo hitro postavi meje. Verjame v to, da se najbolj znajde v svojih čevljih, zato si tujih ne izposoja. Ima močno izraženo svoje mnenje in ne odstopa od svojih trdno zastavljenih stališč.

VODNAR

Vodnar je sicer svobodno in neodvisno znamenje, vendar je tudi perfekcionist, ki pozorno spremlja podrobnosti. Zna se posvetiti opravkom in obveznostim, zraven pa se zna tudi zabavati. Vendar pa včasih lahko postane tako obseden s pridobivanjem popolnosti, da pade pod primež stresa. Spremlja ga močan občutek lojalnosti, ki jo ima do svojih prijateljev in ljubljenih. Je zaupanja vreden, zna vedno poiskati pravi smisel in pri tem ohraniti optimizem na višji stopnji.

Vas zanima vaš astro profil?