RETROGRADNI PLANETI IN OBDOBJA V LETU 2022

Vas zanima, kdaj bodo v letu 2022 nastopila retrogradna obdobja posameznih planetov?
Vas zanima, kdaj bodo v letu 2022 nastopila retrogradna obdobja posameznih planetov?

Vas zanima, kdaj bodo v letu 2022 nastopila retrogradna obdobja posameznih planetov?

Predviden čas branja: 7 minut

Retrogradna obdobja planetov simbolizirajo čas, ko se lahko določene zadeve podrejo, zakomplicirajo ali dobijo nejasno obliko. To so obdobja, ki jih je smotrno upoštevati, saj prinašajo razvoj ter lekcije, še posebej če smo v času njihove retrogradnosti dovolj budni. Prinašajo poglobitev v nezavedni del našega uma, osebne nesporazume in težave pri izražanju.

Retrograden Merkur

Retrograden Merkur v vodnarju in kozorogu

 • (od 14. januarja do 26. januarja v vodnarju, do 4. februarja v kozorogu)

Vpliv, ki se bo v drugi polovici januarja dotaknil tehnologije, naprednih misli in področja izobraževanja. Prihajajo ovire, zamude in nerazumljena dejstva, ki pa jih nikar ne skušajte prezreti. V povezavi z znamenjem kozoroga se bo njegov retrogradni vpliv razširil na področje kariere in denarja. Ne bodite presenečeni, če vam kakšna ugodna priložnost spolzi iz rok.

Vas zanima, kdaj bodo v letu 2022 nastopila retrogradna obdobja posameznih planetov?

Retrograden Merkur v dvojčkih in biku

 • (od 10. maja do 23. maja v dvojčkih, do 3. junija v biku)

V povezavi z znamenjem dvojčkov se bo retrogradni vpliv Merkurja najbolj dotikal komunikacije, ki je lahko v tem času zmedena. Dogovori bodo nezanesljivi, pojavila se bo tudi površnost, ki jo boste težje nadzirali. Ko se retrogradni Merkur naseli v bika, se smola seli na področje doma in družine. Ne bodite presenečeni, če vam bodo računalnik ali ostali gospodinjski aparati prenehali delovati.

Retrograden Merkur v tehtnici in devici

 • (od 10. septembra do 23. septembra v tehtnici, do 2. oktobra v devici)

Retrograden Merkur v tehtnici bo na preizkušnjo postavil odnose, tako ljubezenske, kot tudi službene. V tem času se lahko sporečete zaredi malenkosti ali zamudite kakšen pomemben dogovor.  Ko se bo energija retrogradnega Merkurja povezala z devico, se lahko pojavijo zastoji pri dnevni rutini. Skrbno načrtovanje morda ne bo obrodilo pravih sadov.

Retrograden Merkur v kozorogu

 • (od 29. decembra do 18. januarja 23)

Retrograden Merkur bo v znamenju kozoroga povzročil določeno stopnjo zmede. Ustavil se bo in opazoval, kako dojemate informacije, ki jih prejemate iz svojega okolja, in kako jih posredujete drugim. Izpostavljena so lahko področja nakupa in prodaje, uradnih pogodb, dokumentov in pošte. To obdobje je najbolje uporabiti za ponovno organiziranje in razmislek.

Vas zanima, kdaj bodo v letu 2022 nastopila retrogradna obdobja posameznih planetov?

Retrogradna Venera v znamenju kozoroga

 • (od 19. decembra 2021 do 29. januarja)

Retrogradno obdobje Venere v znamenju kozoroga se dotika predvsem ljubezni in vrednot. To je obdobje, ko se bodo čustva nekoliko ohladila, ko lahko ponovno ocenite, kaj bi morali na ljubezenskem področju spremeniti. To obdobje je neprimerno za poroko ali začetek nove zveze. V odnosih in finančnih zadevah lahko pride do večjih zamud ali splošne zmede.  Naslednja retrogradna Venera nastopi šele 22. julija 2023.

Retrograden Mars v znamenju dvojčkov

 • (od 30. oktobra do 12. januarja 2023)

Z retrogradnim Marsom v znamenju dvojčkov boste prisiljeni ponovno oceniti svoje trenutne projekte, vaš pristop k doseganju želenega in naravo svojih notranjih želja. Namesto da bi neposredno uveljavljali svoje želje, boste težili k introspekciji. Oklevali boste pri ukrepanju, ne da bi upoštevali svoje instinkte ali naravne impulze, ter nanje delovali. Način, na katerega se v normalnih razmerah odzivate na situacije, sedaj ne bo deloval. Prihajajo drugačni prijemi, ki vam najprej ne bodo najbolj pisani na kožo.

Retrograden Jupiter

 • (od 28. julija do 27. oktobra v znamenju ovna, od 28. oktobra do 23. novembra v znamenju ribi).

V retrogradnem obdobju Jupitra v znamenju ovna se vam bo pogosto zdelo, da nimate sreče. Zamudili boste samo nekaj minut, in že je lahko vse narobe. Večkrat se boste znašli na nepravem mestu ob nepravem času.  Ta občutek, je tipičen za retrogradni Jupiter, zato bodite čim bolj točni in osredotočeni. V povezavi z znamenjem ribi se bo retrograden Jupiter dotikal predvsem podzavesti in osebnega področja, kjer boste imeli občutek, da vaši cilji niso dovolj dobro začrtani.

Vas zanima, kdaj bodo v letu 2022 nastopila retrogradna obdobja posameznih planetov?

Retrograden Saturn v znamenju vodnarja

 • (od 4. junija do 22. oktobra)

Saturn obožuje pravila, vendar jih v retrogradnem ciklu rad tudi prekrši. V znamenju vodnarja se bo dotaknil discipline in avtoritete. Pravila se bodo malce izmuznila. Izguba omejitev lahko zagotovo razkrije bolj ustvarjalne strani vas samih in omogoči načine razmišljanja, ki presegajo tradicionalne parametre. Seveda pa so njegove navidezne meje postavljene z razlogom. Morda boste dovolili, da se bo ovira, ki drži vaše ravnotežje med delom in življenjem, začela umikati ali pa boste pustili, da osebne meje, ki ste jih postavili v svojih odnosih, odidejo stran. Retrograden Saturn prinaša tudi ležernost in zaspanost.

Retrograden Uran v znamenju bika

 • (od 19. avgusta 2021 do 18. januarja 2022)
 • (od 24. avgusta 2022 do 22. januarja 2023)

Uranova retrogradnost je počasnejša in deluje veliko bolj nežno. To je ugoden čas za učenje, saj je Uran revolucionaren mislec, ki vam omogoča, da spremenite svojo zavest. Ima sposobnost, da lahko spodbudi spopade v načinu razmišljanja in tistem, česar ste navajeni. V kolikor ste pripravljeni kritično pogledati, zakaj se počutite tako, kot se, je ta vpliv odlično pomagalo za osebni napredek.

Vas zanima, kdaj bodo v letu 2022 nastopila retrogradna obdobja posameznih planetov?

Retrograden Neptun v znamenju ribi

 • (od 27. junija do 3. decembra)

Retrograden Neptun deluje v sožitju z nezavednim delom delovanja. To je čas posebnih sanj, bujne domišljije in samoopazovanja. Spodbudil vas bo, da se vrnete k načelu resničnosti in pogledate na svet, odnose in delo na pošten način. V tem obdobju se varujte vpliva odvisnosti na vaše delovanje.

Retrograden Pluton v znamenju kozoroga

 • (29. aprila do 8. oktobra)

Retrograden Pluton vas bo prisilil, da se osredotočite na neprijetne dele osebnosti, ki vam morda niso všeč. Dve veliki temi, ki ju Pluton rad izpostavlja, sta moč in želja. Z retrogradnim Plutonom boste morali biti iskreni do sebe, ter ugotoviti kako vas motivirajo potrebe po priznanju, denarju in avtoriteti. Hkrati se boste morali soočiti s temnejšimi stranmi tega, kar si v življenju želite. Zaupajte svojim duhovnim vodnikom in pomislite na skrajnosti, ki ste jih preživeli v preteklosti. Umik pred zadevami, ki imajo nadzor nad vami, bo povečal vašo duhovno moč in vas pripeljal do osebnega razvoja.

Pripravljeno za Adrimedia