Osamljena ženska, ki ji Magdalena svetuje kako naprej.

Osamljena ženska piše: Magdalena, pišem vam, ker sem obupana, čeprav vsi v moji okolici mislijo in govorijo, kakšno čudovito življenje imam. V meni pa je zadnja leta praznina, saj sem popolnoma osamljena in deležna preziranja s strani svojega moža. Sin se je pred leti odselil in po dvajsetih letih zakona sva v stanovanju ostala sama. Žalostno je, da sem se tega prej resnično veselila, sedaj pa najino življenje izgleda tako, da sem celi dan v stanovanju sama.

On ves čas ogromno dela, potem gre s prijatelji na pivo, ko pride domov je zoprn in utrujen. Zanj sem nevidna, ne zna me pohvaliti. Kaj mi svetujete, naj storim, saj tako enostavno ne morem več živeti. Nimam nobene volje, rada bi prebudila strast, vendar imam občutek, da delam napačne korake.  Razmišljam tudi o ločitvi, ki pa se je seveda bojim.

Osamljena ženska, Magdalena svetuje.

Spoštovana bralka, veseli me, da ste začeli resno razmišljati o svoji zapleteni situaciji, ki je marsikdo ne razume. Ko ste poskušali prijateljicam razložiti kaj vas muči, ste naleteli na mnenje, da kaj vam pa manjka, saj imate zdravje, čudovitega moža in finančno varnost. Pozabile pa so dodati, da nimate volje, motivacije in spoštovanja. Zaznavajo vas, da niste več ženska v pravem pomenu besede, ki ji pripada razvajanje, ljubezen, ter seveda tudi ljubkovanje in spolnost. Pišete, da ste z možem o vsem tem skušali govoriti, vendar vas je zavrnil s stavkom, da ne sedaj, ter da ga pustite na miru.

Seveda ste ob tem začutili užaljenost in se posledično zaprli vase.

Sedaj pa je čas, da se vzamete v roke, se prebudite, ter nato ustvarite zopet odnos, kakršnega si zaslužite. Če vam vse to v nekaj mesecih ne uspe, potem se boste verjetno odločili za ločitev. Najprej pa začnite na začetku, saj ste nanj kljub vsemu navezani in si trenutno življenja brez njega ne predstavljate. Poskrbite zase, uredite se, privoščite svojemu telesu in sebi nekaj razvajanja, kakšen obisk pri kozmetičarki ali frizerju.

Vprašajte se, kaj si sploh želite na osebnem področju.

Vprašajte se tudi, kdaj ste na zadnje storili kakšno razigrano neumnost in se zraven odprto nasmejali. Prebudite v sebi otroka in žensko hkrati. Tisto žensko, ki zna postaviti meje, hkrati pa biti ljubka in prijazna. Tisto, ki zna pristopiti moškemu na odločen, vendar nevsiljiv način. Pojdite med ljudi, opazujte, poslušajte, družite se, izobražujte se in rastite.

Osamljena ženska – Nikar ne ostajajte cele dneve doma v vlogi gospodinje, saj je morda tudi to razlog, da možu niste več tako zanimivi in privlačni kot včasih. Verjemite, ko bo začutil, da se spreminjate brez njega, se bo vprašal, kaj se dogaja in če mu je resnično stalo do vas, se bo začel počasi tudi približevati. Najpomembnejše pa je, da si povrnete svojo samozavest, prenehate životariti in začnete živeti!

Članek je bil objavljen v reviji Lady/Magdalena svetuje

Če imate tudi vi težavo, pokličite za individualen nasvet. Svetovanje.