Horoskop: Zdravje in počutje v letu 2021 za vsa astro znamenja

Vas zanima, kako bodo planeti vplivali v letu 2021 na vaše zdravje in počutje. Na kaj morate biti bolj pozorni in kaj je tisto, kar vas vodi k temu, da boste bolj zdravi, vitalni in posledično seveda zadovoljni.

OVEN

Leto 2021 vas bo na področju zdravja in osebnega počutja spodbujalo k introspektivnemu pogledu. Najbolj pomembno je, da poskrbite za svoje duševno zdravje, ki je lahko v poletnih mesecih močno izpostavljeno. Razmislite o bolj intenzivnemu delu na sebi, predvsem o tem, da se umirite, se poglobite vase in zadihate bolj stabilno. To je pravi čas za vključitev meditacije ali joge, čeprav to nista vaši na kožo pisani tehniki. S temi pomagali lahko znižate raven stresa, kar lahko pomaga izboljšati tudi druge vidike vašega zdravja.

Venera v Kozorogu vas bo v začetku leta popeljala do tega, da se na čustvenem področju realno ozrete na svoje življenje ter doživljanje, povezano s čustvi. Lahko da se boste prestrašili, saj si tokrat ne boste mogli narisati svoje optimistične slike, kot to počnete običajno. Premalo zaupanja vase vam lahko onemogoči notranje zadovoljstvo.

Horoskop: Zdravje in počutje v letu 2021 za vsa astro znamenja

BIK

Počutje se bo v prvih mesecih leta 2021 stabiliziralo in končno boste imeli občutek, da so se določene zdravstvene težave umaknile. Od maja do julija boste imeli težave z nagibanjem k prenajedanju, zato bodite pozorni na prehranjevalne navade. Iskali boste veliko dejavnosti in želeli biti koristni, veliko priložnosti bo tudi za osebni razvoj. Optimizem, ki ga boste izžarevali, se bo izražal tudi na področju odnosov, kjer boste privlačili ljudi, ki so zadovoljni s sabo.

Mars lahko v 2021 močno vpliva na vas, tako v pozitivni, kot tudi v negativni smeri. Zaradi tega je lahko rutinsko delo bolj stresno, kar lahko negativno vpliva na duševno zdravje. Na srečo prihajajo tudi višji nivoji energije, s katerimi se boste na področju osebne rasti lažje motivirali. Objemanje dreves bo naredilo čudeže v smeri izboljšanje zdravja ter počutja.

Proti koncu leta bo za vas bolj družabno, morda boste sklenili prijateljstva na podlagi podobnih ravni inteligence in hobijev. To je čudovit čas za navezovanje stikov z novimi ljudmi na internetu, saj lahko najdete nove prijatelje.

DVOJČKA

Jupiter bo imel v 2021 velik vpliv na vaše znamenje. Prinaša vam tako fizično, kot tudi duševno rast. To lahko pomaga izboljšati osebno zdravje ter počutje in razširiti vaše znanje na teh področjih. Fizično zdravje bo v veliki meri odvisno od tega, ali boste znali poskrbeti zase in se, ko bo to potrebno ustaviti. Če boste med retrogradnimi obdobji planetov pogosto telovadili, lahko izboljšate tudi kondicijo in se odločite za kakšen nov šport.

To je pravi čas, če potrebujete nasvet od svojih prijateljev, saj vas bodo zagotovo podprli tako finančno, kot tudi na druge načine. Odnosi bodo končno postali globlji kot v preteklosti. Druga polovica leta bo zaslužna za izboljšanje komunikacijskih spretnosti v bolj diplomatsko smer. Novi ljudje, ki jih boste spoznali, vas lahko popeljejo tudi do novih priložnosti. Na splošno bodo ta prijateljstva stabilna, morda za prihodnost celo bolj trdna, kot nekatera iz preteklosti.

Horoskop: Zdravje in počutje v letu 2021 za vsa astro znamenja

RAK

Raki, letošnje leto je pravi čas, da se bolj intenzivno osredotočite na svoje duševno zdravje. Neptun bo na tem področju vplival na vaše delovanje in vas spodbujal, da izboljšate svojo notranjost, ter jo utrdite z ustreznimi tehnikami. Vzemite si čas, da znova odkrijete tisto, kar vam olajša misli, prisluhnite tudi svoji intuiciji.

V sredini leta se boste srečali z nekaterimi spremembami v družbenem življenju zaradi nestabilnega vpliva različnih planetov. Pluton vas bo s svojimi aspekti nenehno spodbujal k obnavljanju starih odnosov. Prenovo lahko doživite v družinskih, službenih ali ljubezenskih odnosih. Najprej seveda poskrbite, da boste uredili vse za nazaj, šele nato dovolite podariti priložnost prihodnosti.

LEV

Področje zdravja se bo soočalo z nekaterimi težavami, še posebej v začetku leta, ko boste močno zaznavali konjunkcijo Sonca s Saturnom in Jupitrom. Poskusite v tem času zmanjšati stres, saj bo to zmanjšalo negativne simptome. Še posebej previdni bodite tisti s srčnimi zadevami in sladkorno boleznijo.

Določeni ljudje bodo sredi leta želeli uničiti vaš ugled, zato bodite raje oddaljeni od teh ljudi in skušajte obelodaniti pravo resnico. Vaše družbeno življenje bo v jesenskih mesecih čudovito, prav tako tudi področje zdravja. V kolikor imate občutek, da vam manjka energije, se skušajte več gibati na svežem zraku, ki bo vaša rešilna bilka.

Horoskop: Zdravje in počutje v letu 2021 za vsa astro znamenja

DEVICA

Zdravje je vaša glavna prioriteta in tudi v 2021 ne bo ničesar, kar bi vas na tem področju posebej presenetilo. Znali boste slediti počutju in se z njim uskladiti na ustrezen način. Vpliv zemeljskega znamenja kozoroga vas bo v začetku leta spodbudil, da boste več časa kljub hladnemu vremenu preživeli na prostem. Februar vas bo spodbudil k umskim treningom z učenjem novih veščin in preizkušanjem novih stvari, kar lahko še izboljša vaše duševno zdravje.

Mars lahko tekom leta, še posebej v pomladnih mesecih, ko boste bolj vitalni pripomore k boljšemu duševnemu in fizičnemu zdravju. Z veseljem si boste privoščili več jutranjih sprehodov, ki vam bodo vlili svež energijo.

TEHTNICA

Zdravje in počutje bo v prvi polovici leta dobro delovalo, zato boste z veseljem obdržali zdrav slog, tisti, ki ga pa še ne upoštevate, se lahko zanj v tem času odločite. Sprememba bo ugodno vplivala na vaše telo ter počutje. Mars bo v pomladnih mesecih povzročil, da se boste počutili bolj zadovoljno, ko gre za vaše zdravstvene zadeve. Na več načinov pa boste tudi poskušali izboljšati svoje zdravje, ne le zaradi dobrega počutja, ampak tudi zaradi svojega videza. Poskusite biti zmerni in se izogibajte modernim dietam.

Duševno zdravje je lahko malce ogroženo ob koncu poletja, vendar bodo prijatelji prav tako potrebovali vašo pomoč, kar bo odlična rešitev za vaše tegobe. Kadar je le mogoče, se obrnite nanje, poslušajte jih, nato pa se vi njim izpostavite svojo težavo.

ŠKORPIJON

Škorpijoni, v prvih mesecih leta vas bo spremljalo nekaj manjših težav, povezanih z zdravjem in počutjem. Zavarujte imunski sitem, gibajte se in pazite na prehrano, torej, dodatno se osredotočite na svoje zdravstveno stanje, kar vključuje duševno in fizično zdravje. V vaši notranjosti se bodo v mesecu marcu odvijali najrazličnejši prebliski, ki vas bodo utrudili in zmedli. Iz tega razloga morate poiskati tehnike, s katerimi se boste lahko sprostili in napolnili z energijo.

Pluton bo pozitivno vplival na družabno življenje, kar lahko pomaga izboljšati počutje, saj boste skozi leto imeli občutek, da je vedno tukaj za vas nekdo od prijateljev, tudi če imate težave. Še posebej vam bo v jesenskem času, ko boste najraje v golobjem stiku sami s sabo všeč pisno komuniciranje, ne glede na to, ali gre za tipkanje emaila ali pošiljanje sms sporočil.

Horoskop: Zdravje in počutje v letu 2021 za vsa astro znamenja

STRELEC

V zadnjem času ste se morda že odločali spremeniti svoj slog, ki vpliva na zdravje in počutje, vendar je primanjkovalo vztrajnosti. Sedaj vam jo prinaša Sonce v kozorogu že v januarju, ki bo na področju zdravja in vitalnosti mesec večjih odločitev in tudi začetnih podvigov. Skušajte to odločnost prenesti tudi v naslednje mesece leta in zadovoljni boste s sabo in svojim telesom.

Letos boste postavili temelje in meje, čeprav ste imeli z nekom zelo globok odnos ali povezavo, se boste sedaj zamislili nad vsem skupaj in skušali poiskati boljšo rešitev, ki je morda celo prekinitev. Najbolj nemirni boste v družinskem okolju takrat, ko boste imeli občutek da nekdo posega v vaše osebne odločitve. Takrat se lahko začnete umikati, vendar nikar ne pojdite predaleč. Boljša odločitev je iskren pogovor.

KOZOROG

Letos se zaradi povečanega stresa poskusite bolj osredotočiti svoje duševno zdravje. Od februarja do aprila se boste večkrat počutili zmedeno in nezadovoljno, kljub temu da na področju dela in denarja ne bo škripalo. Poskusite si večkrat vzeti nekaj časa, da se umirite in sprostite. Ne pozabite, da je vaše duševno zdravje enako pomembno kot fizično. Če je potrebno, se o vseh bremenih pogovorite z nekom, ki mu resnično zaupate. Odleglo vam bo in vam omogočilo, da boste težavo ocenjevali kot tretja oseba in zagledali čisto drugačno, bolj stabilno rešitev.

Jupiter vam lahko pomaga pri pridobivanju in ohranjanju stikov. Sledite svoji intuiciji, da ugotovite, ali je nekdo do vas resnično iskren, preden se spoprijateljite in podarite svoje srce in čas. Tisti, ki ste samski se boste verjetno počutili bolj skrivnostno ter drugačne kot običajno. Saturn vas bo spodbudil, da boste zvesti in da nobene stvari ne boste povedali naprej. Zaradi tega boste med ljudmi še kako cenjeni.

Horoskop: Zdravje in počutje v letu 2021 za vsa astro znamenja

VODNAR

Spontani in prepričani da se vam nič ne more zgoditi se boste podali v 2021. Velikih načrtov, povezanih z več gibanja in zdravo prehrano v začetku leta ne boste tkali, raje boste delovali tako kot vam bo odgovarjalo. Zahvalite se svojemu tempu, da se kljub številnim čokoladam in torticam ne boste zredili. Jupiter bo imel velik vpliv na vaše zdravje ter navade povezane s tem področjem. Spodbujal vas bo k učenju novih metod za izboljšanje zdravja ter počutja. Ne pozabite upoštevati tudi svojega duševnega zdravja. Nove stvari, ki jih čim prej poskusite, lahko vključujejo nove vaje, meditacijo ali terapijo s pogovorom, katera vam do sedaj morda ni bila pisana na kožo.

S pomočjo intelektualnih prizadevanj se lahko znajdete v jeseni v kakšnem slabem tednu, ko niti ne boste vedeli kaj vas v resnici muči. V osebnem življenju prihajajo tudi težave tudi pri soočanju z nečim pomembnim. Ker se boste še posebej v novembru veliko ukvarjali s sabo, vam to lahko oteži stik z drugimi ljudmi. Poskusite se v mesecu decembru, ko prihaja v vaše naročje notranji mir spoprijeti s svojimi težavami, da boste lahko izboljšali svoje počutje.

RIBI

V 2021 se boste spustili po divjem toboganu vitalnosti z novimi cilji na področju prehranjevanja. Planeti v hiši zdravja bodo pozitivno vplivali na delovanje vašega imunskega sistema ter na duševno stanje, ki je pri vas še bolj na udaru. Prihajata optimizem in odlično razpoloženje, zato se lahko v pomladnih dneh veliko lažje znebite stresa in tudi v kakšni nerodni situaciji reagirate z nasmehom na obrazu. Apetit vas bo še posebej v poletnih dneh včasih potisnil v presežke, kar lahko povzroči kopičenje odvečnih kilogramov. Z osebnega vidika boste kljub kakšnemu odvečnemu kilogramu znali poudariti vaše naravne sposobnosti, ki so senzibilnost, domišljija in altruizem.

Čeprav vas bodo v jeseni mikale modne diete, ne podlezite prehitro. Najprimernejša izbira za zdrav duh v zdravem telesu bo raznolika zdrava prehrana, v kombinaciji z gibanjem. Da bo vse skupaj lažje, uporabite svojo bogato domišljijo in si predstavljajte, kako boste videti, ko boste uspeli. Vaše zdravilo bo ponovno vzpostavitev stika s starimi prijatelji.

Pripravljeno za Sensa.si

Preberite tudi V ČEM PRETIRAVATE GLEDE NA ASTRO ZNAMENJE?