Je možno uspeti, tudi če ste zelo sramežljivi?

Biti sramežljiv je včasih prednost, včasih pa je lahko to slabost, še posebej na področju kariere. Ne opravičujte se, ker ste to, kar ste. Prav je, da v pomembni situaciji ne govorite preveč in da ste pripravljeni poslušati vsa mnenja, preden sprejmete odločitev. To je zagotovo prednost, ki jo imate sramežljivi ljudje, saj običajno ne skačete v besedo.

Je možno uspeti, tudi če ste zelo sramežljivi?

Dejansko je na številnih delovnih mestih, zlasti tistih višjih veliko posameznikov, ki imajo izpiljeno komunikacijo, veliko govorijo, ne znajo pa prisluhniti. Dober poslušalec je nekdo, ki posluša z zanimanjem in sogovornika ne prekinja. Preveč nasvetov, kako ravnati, vas lahko zmede. Introvertirani ljudje, v skupino katerih spadate sramežljivi posamezniki ponavadi preveč analizirajo. Dejansko lahko sramežljivim osebam postane udobneje, če govorijo povezano svojo zgodbo, zlasti o sebi.

Sramežljivim ljudem običajno manjka poguma, da bi prodrli, zato kasneje postanejo uspešni.

Običajno jih opazi in povzdigne nekdo drug, saj sami niso dovolj samozavestni, da bi prodrli v ospredje, tudi če delajo boljše kot drugi. Skušajte počasi prodreti in povedati, če ste nezadovoljni ali razočarani. Nikar zaradi svoje povečane sramežljivosti ne zadržujte težav ali nezadovoljstva v sebi. Če vam je nekdo všeč, nikar že v naprej ne razmišljajte negativno, ampak naredite vendar tisti korak, ki je potreben.

Je možno uspeti, tudi če ste zelo sramežljivi?

Nekaj nasvetov, kako delovati, če ste sramežljivi

Poiščite sorodne duše. Če ste sramežljivi, je vaš občutek za prepoznavanje drugih verjetno dober. Sramežljivi ljudje se dobro znajdejo v odnosih ena na ena, zato se ne trudite uspeti v večji družbi.

Delajte samostojno, bodisi samozaposleni ali pa iščete primerno službo. Besede v zaposlitvenem oglasu, kot so vodja ekipe, nadpovprečno samozavesten in podobno pa raje preskočite in preberite drug oglas.

Soočite se z vzrokom svoje sramežljivosti. Pogosto gre za strah pred neuspehom ali zavrnitvijo. Najprej ocenite svojo verjetnost in kaj lahko razumno storite, da postanete bolj pogumni. Zapomnite si, da boste zavrnitev vedno preživeli, lahko pa se iz nje nekaj naučite. Prav tako se boste počutili bolje, če ste poskusili.

V prijateljskih odnosih izkoristite svojo prednost, to je, da drugim ne vsiljujete svojih mnenj in da sogovornikov ne prekinjate. Bodite vi tisti, ki mu prijatelji zaupajo in zaradi vaše sramežljivosti vam bodo kvečjemu bolj zaupali.

Katera astrološka znamenja so na področju kariere najbolj sramežljiva?

Na področju kariere so najbolj sramežljivi posamezniki rojeni v znamenju raka, tehtnice in rib.

Katera astrološka znamenja so na področju ljubezni in čustev najbolj sramežljiva?

Na področju ljubezni in čustev so najbolj sramežljivi posamezniki rojeni v znamenju bika, device in kozoroga.