Pričelo se je obdobje retrogradnega Neptuna v znamenju rib. Preverite vpliv!

Obdobje retrogradnega Neptuna se je začelo 22. junija v znamenju rib in se konča 28. novembra. Retrogradni Neptun je cikel, ki traja 160 dni vsako leto. Kot pri vseh zunanjih planetih tudi ta povzroča manj skrbi kot ostali planeti, kot recimo Merkur.

Ta vpliv lahko poveča vaše strahove in tesnobo, tako da odstrani iluzije, sanje in lažne predstave, ki so zameglile vašo vizijo. Uničenje vašega fantazijskega sveta bo pokazalo tiste točke, ki ste se jim v preteklosti želeli izogniti.

Čim dlje boste v tem obdobju od resnice, večji bo šok.

Resnica o vaši resničnosti bo morda precej boleča, lahko nastopijo tudi težave v smeri zasvojenosti z drogami, alkoholom, igrami na srečo.

Pričelo se je obdobje retrogradnega Neptuna v znamenju rib. Preverite vpliv!

Novo razmerje ali kritični dogodek lahko sproži spomin na bolečino.

Neptun vlada žrtvovanju, lažnim obtožbam in škandalom. Retrogradni Neptun lahko pokaže vir bolečine, iz katere ste želeli pobegniti. Lahko se počutite ponižane, izdane, prestrašene, tesnobne ali krive.

Samo-pomilovanje, socialna tesnoba ali depresija vas lahko popeljejo do umika in osamljenosti. To je idealen čas za duhovni samorazvoj. Knjige za samopomoč ali svetovanje lahko ustvarijo čudeže, usmerili se boste v meditacijo, jogo, tarot, astrologijo in zdravo prehrano.

Preberite tudi VEDEŽEVANJE: TAROT KARTE IN POGLED V PRIHODNOST

Fobije, hipohondrija in paranoja lahko postanejo bolj opazne, a tudi lažje rešljive. Vaši sumi lahko tokrat dejansko temeljijo na realnih psihičnih vtisih. Zlasti v zvezi z zdravjem je vredno poiskati drugo mnenje v primeru napačne diagnoze ali napačne razlage.

Retrogradnost Neptuna lahko prinese pozitivne in negativne učinke, saj bodo vaše fantazije, sanje in globoke notranje pripovedi razkrite. Morda boste spoznali, da življenje, katerega ste želeli, ni v resnici tisto, kar vas izpolnjuje, ali da vaše poklicne možnosti niso tako odprte, kot ste mislili.

Pričelo se je obdobje retrogradnega Neptuna v znamenju rib. Preverite vpliv!

Rešite se tako, da svoje fantazije združite z resničnostjo, da ustvarite bolj stabilno situacijo.

To bi lahko pomenilo vrnitev v šolo, zmanjševanje teže, več vlaganja v svoje odnose ali na splošno zgolj premislek o naslednjih korakih. Retrogradnost Neptuna je čas, ki prinaša s sabo priložnost, da se prepričate, ali je vse kar ste si zamislili in zastavili v skladu z rešitvami.

V meglenih območjih Neptuna meje povsem izginjajo, zato boste na trenutke dovzetni za prevaro in blodnje. Medtem ko je del Neptunove nagnjenosti občudovanja vreden, saj v takšni meri ustvarja dobronamerno željo, da bi služil brez nagrade, obstaja nevarnost, da se planet Neptun popolnoma raztopi, žrtvuje svojo identiteto, v smeri iskanja odrešitve.

Nekje globoko v sebi lahko verjamete, da vas bo Neptunovo retrogradno potovanje v znamenju rib pripeljalo do odrešenja in da boste s sublimacijo svojih osebnih potreb v višje dobro, nekako uspeli odslužiti svoje grehe in se postaviti nazaj na mesto zadovoljstva.

Preberite tudi NOTRANJI KRITIK, PREMAGAJTE IN UTIŠAJTE GA