IZNIČITE IN PREŽENITE STRAH IZ SVOJEGA ŽIVLJENJA

Kako premagati strah in se mu upreti?
Kako premagati strah in se mu upreti?

Kako premagati strah in se mu upreti?

Predviden čas branja: 4 minutes

Strah je najmočnejše mračno razpoloženje, ki katastrofalno vpliva na naš sistem. Sestavljen je iz več ravni od stanja skrajnega, smrtnega strahu do nelagodnosti zaradi preteče nevarnosti. V živčnem sistemu povzroči reakcije, ki lahko ohromijo normalne življenjske funkcije. Povzroči lahko umsko, moralno in duhovno potrtost, vznemirjenje in včasih živčni zlom.

STRAH PRED STRAHOM RODI STRAH

Zaradi strahu in skrbi privlačimo prav tisto, česar se bojimo. Strah nam krati zdravje, krajša življenje in preprečuje, da bi bili učinkoviti. Dvom in strah pomenita neuspeh, vera je optimistična, strah je pesimističen. Strah ali zle slutnje vplivajo na vse, kar počnemo v službi in na drugih področjih življenja. Strah duši izvirnost, drznost, pogum, ubije individualnost in ošibi vse miselne procese.

Strah vedno razkrije šibkost, strahopetnost.

Kako premagati strah in se mu upreti?

Strah duši normalno umsko delovanje in nam preprečuje, da bi delovali modro v nujnih primerih, saj kdor je ohromljen od strahu, ne more jasno razmišljati in modro delovati. Ko postanemo potrti in izgubimo pogum, ko nas preplavi strah, da nam ne bo uspelo in ko se bojimo finančnega poloma, pritegnemo prav tisto, česar se bojimo, še preden se zavemo in naš posel usahne.

PROGRAMIRAJMO SE, DA BOMO PREMAGALI STRAH

Če se ne bi vdali strahu in bi namesto tega v mislih še naprej osredotočali na blagostanje, privzeli upanja poln, optimističen odnos in vodili svoj posel sistematično, ekonomično in daljnovidno, bi bilo malo možnosti za neuspeh. Toda ko izgubimo pogum, ko nam pade srce v hlače in nas prime panika, ne moremo vložiti potrebnega napora za zmago.

Naš miselni odnos nam načne vitalnost, okrni odpornost, zmanjša učinkovitost in izniči iznajdljivost. Eden najhujših strahov je zla slutnja preteče nesreče. Nekateri vedno trpijo zaradi tega strahu. Bojijo se, da se jim obeta hud polom, da bodo izgubili denar ali položaj, ali pa se bojijo nesreče ali smrtne bolezni.

Če preprosto spremenimo svoj miselni tok, lahko v trenutku izničimo ali preženemo strah.

Kako premagati strah in se mu upreti?

Strah nas potre, duši. Če se mu vdamo, bo spremenil pozitivno, ustvarjalno umsko naravnanost v neproduktivno, negativno, kar je usodno za kakršenkoli dosežek. Strah preprečuje delovanje, zlasti če s strahom prežeto razmišljanje preraste v navado. Strah ima poguben vpliv na domišljijo, ki nam riše podobe najhujših strahot. Najboljše zdravilo je zaupanje. Če strah vidi samo temo in sence, zaupanje vidi svetlikanje sonca za temnimi oblaki. Strah zre navzdol in pričakuje najhujše, zaupanje upira pogled navzgor in pričakuje najboljše. Strah je pesimističen, zaupanje optimistično.

Strah vedno napove neuspeh, zaupanje napove uspeh. Če je um prežet z zaupanjem, ni prostora za strah pred revščino ali neuspehom. V njegovi navzočnosti dvom ne more obstajati. Nesreča mu ne more do živega. Močno zaupanje močno podaljša življenje, ker se nikoli ne boji, vidi onstran minljive nejevolje, nesporazume, tegobe, vidi cilj, ki ga oko ne more zaznati. Veliko ljudem ne uspe, ker se nenehno sprašujejo, kako se bo končalo, ali jim bo uspelo. To nenehno tuhtanje o izidu ustvari dvom, ta pa je usoden za dosežek.