Retrograden Jupiter v kozorogu prinaša razmišljanje na višji ravni

Jupiter, znan kot planet sreče in vladar optimističnega znamenja strelec nikoli ne prodre v srčni prostor našega sistema tako intenzivno kot to počnejo Merkur, Venera in Mars. Jupiter 14. maja začenja svoje retrogradno potovanje v znamenju kozoroga in se ponovno zavihti v direktno gibanje 12. septembra.

Jupiter vlada nad ekspanzivnimi stvarmi, kot so filozofija, pravo, religija, založništvo, potovanja in tuje kulture.

To pomeni, da se boste podali iz cone normalnega delovanja v drugo smer, ter se lotili vprašanj, kot sta filozofija ali religija. Jupiter ima veliko skupnega z višjim razmišljanjem in z moralistično platjo psihičnega stanja. Jupiter zagotovo sproža vprašanja kulturnih in družbenih pričakovanj, ki prevladajo nad posameznimi potrebami in željami. Jupitrovo retrogradno potovanje skozi znamenje kozoroga poteka razmeroma naravnost in simetrično.

Retrograden Jupiter v kozorogu prinaša razmišljanje na višji ravni

Retrogradni tranzit Jupitra je cikel, ki traja štiri mesece in se pojavlja na vsakih trinajst mesecev. To je čas filozofske ali duhovne introspekcije. Lažje se boste spopadali s posebnimi vprašanji, ki vključujejo rast in razvoj, srečo in uspeh.

Retrogradnost Jupitra zahteva dodaten čas za pregled in za potrditve, preden nadaljujete s svojimi zastavljenimi načrti.

Pojavi se lahko destruktivno vedenje, kot sta pohlep ali odvisnost, skratka obnašanje izven nadzora. V tem primeru bo retrogradni Jupiter ponudil priložnost, da težavo prepoznate in napako ali spodrsljaj priznate.  V tem obdobju bi se morali sprijazniti z ustreznimi vprašanji in biti pripravljeni na skok naprej k uspehu in sreči.

Retrograden Jupiter v kozorogu prinaša razmišljanje na višji ravni

Karkoli naredite v tem času, bo verjetno večkrat spremenilo prvotni pomen.

Jupiter je kralj galaksije, največji planet v Osončju in vodja božanstev. Retrogradni Jupiter je tvegan faktor predvsem na področju financ. Čeprav vas bodo zamikale igre na srečo, prodaja vsega za financiranje vaših poslovnih sanj, zadolževanje za povečanje naložbe, se vsemu temu v tem času retrogradnosti raje izognite.

Vztrajnost je ena izmed prednosti kozoroga, saj vam omogoča, da premagate ovire, saj vam bo jasno, kaj si želite, bližje bo tudi pot, kako to doseči. Za razliko od pogumnih skokov naprej, ki ste jih izvedli med Jupitrom v Strelcu, je retrograden  Jupiter v Kozorogu čas z bolj umirjenim in zahtevnim tempom.

Retrogradni Jupiter si želi, da bi se zakopali globoko vase in doživljali spremembe na osebni ravni. Če to obdobje razmišljanja pametno izkoristite, se boste ob začetku njegovega direktnega gibanja podali z nagradami, s katerimi vas želi Jupiter blagosloviti.

Preberite tudi S POMOČJO ASTROLOGIJE SPOZNAJTE SVOJE PRIJATELJE