Merkurjev vpliv v mesecu maju vas lahko preseneti

Merkur se je 27.aprila ob 19.53 zavihtel v znamenje bika, nato od 11. maja naprej nadaljuje svojo pot v znamenju dvojčkov. Merkur v znamenju zemeljskega bika ne razkriva najglobljih in najpristnejših lastnosti. Ampak vpliva na to, kako se povezujete z drugimi. Merkur v znamenju dvojčkov pa je tisti, ga globina resnično ne zanima, zanima ga način komuniciranja.

Merkur v znamenju bika, vaš stabilizator

Z tem vplivom boste želeli čim več časa posvetiti interesom, kot so vizualna umetnost, glasba, kuhanje ali ples. Cenili boste drobne pozornosti in v njih znali poiskati svojo srečo.

Opazili boste, da se z njegovo pomočjo počutite bolj stabilno in prizemljeno.

Upoštevajte, da življenje ni dirka in lahko boste dosegli marsikaj. Zelo boste pronicljivi in odprti za poskušanje novih stvari. Čeprav veste, kaj vam je všeč, je to čas, da izstopite iz svoje cone udobja. Poskusite novo vino v kombinaciji z najljubšim obrokom. Merkur v biku vas bo razveselil z valom čustev. Namesto da vas šokira, naj vas ta val popelje k ustvarjanju.

Merkurjev vpliv v mesecu maju vas lahko preseneti

Ne bodite presenečeni, če se boste čutili motivirane, da se izrazite bolj jasno kot kdaj koli prej.

V mnogih pogledih boste tokrat počasni in stabilni. Za vsako stvar si boste znali vzeti čas in se dobro pripraviti. Ko se boste znašli v družbi abstraktnih konceptov, se boste borili za iskanje rešitev in gradnjo konkretnih temeljev. Lažje se boste oprli na zdrav razum in pustili domišljijo za seboj. Konservativni in tradicionalno usmerjeni boste zbežali takoj, ko bo nekdo predlagal kaj preveč nenavadnega za vaš okus.

Ne pričakujte, da boste v tem času sprejemali odločitve zelo hitro, saj bosta na prvem mestu praktičnosti in učinkovitosti. Toda takoj, ko se boste o nečem odločili, nihče ne bo mogel spremeniti vašega mnenja. Svoj pristop k življenju boste tkali na materialni ravni. Idealizem in logično razmišljanje pa boste tokrat izpustili.

Ko je Merkur v biku, se um upočasni, da prevzame čutne zaznave. Ta Merkur se rad uči tako, da dela in počasi, vztrajno koraka do praktičnega cilja.

Merkur v dvojčkih, simpatičen komunikator

Merkur vlada znamenju dvojčkov, zato v tem aspektu deluje še bolj intenzivno. Oba predstavljata simbola komunikacije ali dogovora. V času tega tranzita bose potrebovali veliko intelektualne stimulacije. Večinoma časa boste dobro razpoloženi, polni znanja in še kako radovedni. Z veseljem boste razpravljali o vsakodnevnih stvareh, v težjih in globokih pogovorih, še posebej na področju ljubezni pa boste potrebovali navdih Merkurja.

Ta Merkur vam lahko pomaga pri oblikovanju “jaza”.

Zapomnite si, da v tem času resnica nikoli ne ostane dolgo skrita. V tem obdobju se lahko še bolj kot običajno zanesete na svoje prijatelje. Merkur vam bo pomagal učiti se na napakah drugih.

Merkurjev vpliv v mesecu maju vas lahko preseneti

Zastavljali boste preveč vprašanj, redki pa se bodo z vami ko bose filozofirali strinjali. Radovedni in nestrpni boste ves čas iskali načine, da zaposlite svoje misli, težje delo vas v tem času ne bo zanimalo. Odprti boste za nova spoznanja, izkušnje in odlično boste znali tvegati.

Z veseljem boste igrali vlogo svetovalca.

Prebrali boste knjige in druge vire informacij samo zato, da bi bili cenjeni in prepoznavni po svojem znanju. Izredno dober smisel za humor bo vaša vstopnica, kjerkoli se boste pojavili.

Ta vpliv je vsekakor najboljši za nove izkušnje in znanja. Pripravljen poskusiti se boste podali v nove smeri, če vam ne uspe, boste poskusili še enkrat. Na negativni strani boste v času Merkurja v dvojčkih spremenili fokus in zanimanje, kar prinaša nestabilnost in vas lahko naredi izjemno nezanesljive osebe.

Preberite tudi NAJVEČJI KLEPETALKI ZODIAKA STA MERKURJEVI VAROVANKI