Merkur v znamenju tehtnice prinaša ravnovesje in harmonijo

V soboto, 5. septembra se Merkur od 19.46 uri zavihti v znamenje tehtnice, kjer se bo nahajal do 27. septembra, ko nadaljuje svojo pot v znamenju škorpijona. To je vpliv, ki vas močno spodbuja, da pretehtate vse svoje možnosti. Prihaja prirojen občutek pravičnosti, ki vas bo vodil k umirjenju sprtih strani.

Ta vpliv ima tako rad harmonijo, da se boste intenzivno trudili, da bi se izognili konfliktom.
Prihaja strahu pred močnim zibanjem vašega življenjskega čolna, zaradi česar se lahko, ko zadeve ne tečejo gladko počutite malce neprijetno. Izziv bo naučiti se, ne strinjati se, ko vam nekaj ne odgovarja, ter poglobiti osnovno spoštovanje. Potrebovali boste povratne informacije od drugih, da bi bolje spoznali svoj um ter sposobnosti.

Merkur v znamenju tehtnice prinaša ravnovesje in harmonijo

Ker je tehtnica kardinalno znamenje, prihaja pobuda za aktivno uveljavitev idej.

Lahko vzpostavite ravnovesje na vseh področjih življenja, od osebne sfere do javnih odnosov, povezanih z delom in financami, ter izobraževanjem. Pojavijo pa se lahko tudi duševna lenoba, neodločnost, povečana želja po ugajanju ter odlašanje.

Merkur v tehtnici je eden izmed najučinkovitejših govornikov, ki podarja uravnotežen pristop ter vključuje jasnost in doslednost. Ta vpliv se torej najbolj ukvarja z diplomacijo, zato boste v tem obdobju odlični posredniki, ki znajo poiskati pravi argument v pravem trenutku.

Želeli se boste naučiti vsega, kar vam lahko pomaga pri prihodnjih odločitvah in morebitnih težavah.

Počutili se boste bolj samozavestne, ko boste ugotovili, kam pelje vaša pot. Moč boste črpali iz bolj abstraktnega pogleda na svet. Prihaja odlična sposobnost videti širšo sliko.

Ko se planet govora in znamenje odnosov združita, postaja najbolj pomembna komunikacija. Ne gre samo za ljubezenske odnose, temveč tudi za družino, prijatelje in sodelavce. Če ste se pred kratkim sprli, je sedaj pravi čas, da zadeve razčistite in nadaljujete brez nakopičenih bremen.

Merkur v znamenju tehtnice prinaša ravnovesje in harmonijo

Tehtnica predstavljajo pravičnosti, zato je smiselno, da ste v tem času bolj objektivni in da skušate k vsaki situaciji pristopiti pravično in uravnoteženo.

Ta vpliv je kot nežen opomin iz vesolja o pomembnosti upoštevanja perspektive drugih in sprejemanja lepote kompromisa. Nikar v tem času ne zakrivajte stvari in ne zadržujte informacij samo zato, da se izognete izmenjavi mnenj, saj bi lahko prijaznost na koncu ovirala komunikacijo. Zavedati se morate, da obstaja veliko načinov, kako se z nekom povezati, dogovor pa je le eden izmed njih.

Izražanje nasprotujočih si prepričanj s spoštovanjem in odprtostjo je v času Merkurja v tehtnici čudovit način za krepitev vsakega partnerstva.

Vas zanima, kje se je ob rojstvu nahajal vaš Merkur? 

Preberite tudi ORGANIZACIJA IN ZNAMENJA KI IZSTOPAJO