Saturn in njegovo retrogradno gibanje v prihodnjem obdobju

Saturn se 11. maja začne gibati retrogradno v znamenju vodnarja. V znamenje kozoroga, še vedno retrogradno se pomakne 1. julija. V tej poziciji se bo nahajal do 29. septembra, ko se začne gibati direktno v znamenju kozoroga. Torej, pred vami je nekaj mesecev stanje, ko lahko Saturnovo retrogradno gibanje, v vašem življenju povzroči spremembe in manjšo turbulenco.

Saturn in njegovo retrogradno gibanje v prihodnjem obdobju

Saturn se giba retrogradno običajno enkrat na leto, kar traja približno štiri mesece in pol.

Medtem ko retrogradna gibanja drugih planetov, kot sta Merkur in Neptun, prinašata obremenilne energije, se Saturnove meje v času retrogradnosti dejansko izboljšajo. Saturn prebuja zastarele lekcije in preverja resničnost in pristnost, z mešanjem preteklosti s sedanjostjo in prihodnostjo. Vendar v tem obdobju ne pričakujte le negativnih lekcij, saj prihajajo, če se boste potrudili v tem času tudi nagrade.

Saturn je mojster na področju postavljanja mej, omejitev, odgovornosti, discipline in avtoritete.

Med njegovim retrogradnim tranzitom boste lažje razumeli teme in situacije, ki lahko vključujejo pritisk in občutek bremena, strahu ali frustracije. To je idealen čas za pregled oblike ali strukture in razumevanje, da je za dober rezultat žal potreben čas.

Saturn in njegovo retrogradno gibanje v prihodnjem obdobju

Retrogradno gibanje je čas, ko se karma razvrsti.

Zato je ta Saturn dvojni odmerek karme, ki je oblika zelo resnične energije. Preteklost, sedanjost in prihodnost se stopijo v eno. Če ste imeli v preteklem obdobju velike težave, vas bo skoraj zagotovo Saturn povabil, da sprejmete vse lekcije, ki vam jih ponuja. Če ste bili v preteklosti zelo prizadevni in uspešni, vas bo Saturn nagradil za vaša dobra dela. S tem tranzitom se bo karma nanašala na to, kako odgovorni ste bili v preteklosti.

To je odličen čas, da se preizkusite in se prepričate, da ste pripravljeni prevzeti dodatno odgovornost. Lekcije, ki se jih lahko naučite, bodo težke, vendar dolgoročno zelo dragocene.

Po drugi strani vam lahko čustvi, kot sta žalost ali sramežljivost, uideta izpod nadzora.

V tem primeru bost sprejeli priložnost, da težavo prepoznate in priznate svoje napake. Stvari lahko postanejo tako težke in obremenilne, da se bo težje iztrgati iz depresije ali osamljenosti. Morali bi se sprijazniti s kočljivimi vprašanji in biti pripravljeni na naslednjo fazo. Osredotočenost in motivacija v tem času vodita do produktivnosti, dosežkov in prepoznavnosti. Vodnar vlada skupinam, družbi ter pravičnosti, enakosti in humanitarni naravnanosti. Obtoževali boste tiste, ki se po-vzpenjajo v smeri dobička, pohlepa in sebičnosti.

Saturn in njegovo retrogradno gibanje v prihodnjem obdobju

Ko retrogradni Saturn preide 1. julija v znamenje kozoroga prihaja najpomembnejši čas za dolgoročno reševanje trenutnih družbenih težav.

Fokus se bo usmeril v gospodarske razmere. Ta čas je lahko razburljivo obdobje novega zavedanja o tem, kako se ukvarjamo z omejitvami in kje nas okvir bolj ovira, kot motivira.

Retrogradnost Saturna v kozorogu je čas za sprejemanje odločitev o partnerskih odnosih vseh vrst.

To je čas, ko se boste odločali, kaj delati, kako delati in s kom se povezati. Previdni boste morali biti, da vas lepe besede prehitro ne odnesejo. Z veseljem boste uveljavljali svojo avtoriteto pri delu. Najboljši nasvet v tem času je da ste sami svoj zagovornik.

Pripravljeno za Sensa.si

Preberite tudi ASTROLOŠKA ZNAMENJA, KARAKTERISTIKE IN SKRIVNOSTI ZODIAKA