ALI STE USKLAJENI S SVOJO NOTRANJOSTJO?

Se znate uskladiti s svojo najglobljo notranjostjo?

Predviden čas branja: 4 minutes

Usklajenost s svojo najglobljo notranjostjo ter s tem prirojenim življenjskim smislom pomeni, da nam je vse, kar počnemo v veselje. Občutimo srečo in izpolnitev. Usklajeni smo s celotnim okoljem. Lotimo se pravih stvari, ki so smisel našega življenja oziroma življenjska dolžnost, jih delamo z veseljem in žanjemo maksimalne rezultate. V svojem delovanju uživamo podporo narave. Na tem globokem nivoju je popolnoma vse medsebojno povezano in skladno.

Razvoj se odvija na osnovi mnogo globljih povezav, kot jih marsikdaj uspemo razbrati v površinskem zunanjem svetu.

Če preletimo svoje preteklo življenje, ugotovimo, da se pomembne stvari, ki sedaj bistveno vplivajo na naše življenje, zgodijo slučajno. Slučajno naletimo na določene ljudi, ki nam spremenijo življenje, se znajdemo ob določenem času na določenem mestu. Navkljub vsem tem naključjem in slučajnostim pa vsakdo živi, kot mu je globlje namenjeno ali kot si je s svojo sposobnostjo in naravnanostjo na prave ali napačne stvari sam uspel ustvariti.

Kljub vsem naključjem lahko opazimo, da so dogodki medsebojno povezani po nekih globljih zakonitostih.

Uravnava jih neka skrita in zato nekoliko manj poznana logika. Sočasnost pojavljanja stvari in dogodkov v obliki naključij temelji prav na tesni medsebojni povezanosti in soodvisnosti subtilnejših nivojev. Na pojavljanje dobrih in slabih naključjih je po nekem ključu možno vplivati. Odpira nam vrata k uskladitvi s smislom in namenom našega bivanja. Ko se najgloblje v svoji notranjosti z dušo in telesom globoko opredelimo in ustrezno naravnamo, se začnejo ustrezna ugodna in koristna naključja sčasoma sistematično pojavljati.

Ta ključ so pravičnost, čistost in etično življenje.

Biti večni iskalec in zagovornik resnice in tega, kar je prav, čeprav je to včasih v  nasprotju s površinskimi interesi. Živeti v skladu s svojo čisto vestjo. Se v svojem delovanju potruditi za dobro in za vse, kar nam glas vesti nalaga, da je potrebno narediti. Iskati glas vesti in mu prisluhniti. Storiti, kar je potrebno in je v naši moči, tudi kadar vemo, da naš trud ne bo poplačan. Kadar smo preobremenjeni in izčrpani od vsega in je glas vesti pretih, da bi ga slišali, četudi želimo prisluhniti, odpiramo svoje srce in se polnimo z življenjsko energijo.  Vztrajajmo pri duhovni rasti in z odprtostjo univerzalni ljubezni prečiščujemo duh in telo.

Živimo čisto, pravično in etično, kolikor v danem trenutku najbolj zmoremo in si želimo še več.

S tistim, česar trenutno ne zmoremo, se ne obremenjujmo prekomerno, ampak raje vlagajmo v svoj trud v polnjenje z življenjsko energijo in duhovni razvoj, kar daje telesu in duhu osnovo za čisto življenje. Najgloblje v sebi bodimo iskreni do sebe in do drugih. Poiščimo notranje izgovore, s katerimi sami sebe zavajamo od prave in žive poti življenja. Stvari so v prihodnosti take, kot jih naredimo sedaj. Sedanjost je takšna, kot jo je oblikovala preteklost. Ne moremo spremeniti preteklosti. Lahko pa oblikujemo sedanjost in prihodnost.

Dana nam je svobodna volja, s katero lahko izbiramo življenje v skladnem in čistem toku, to je v skladu z notranjo božansko voljo k izpolnitvi življenjskega smisla, ali pa v kakšni drugi smeri. Izkoristimo jo in se globoko v sebi opredelimo za duhovni razvoj, iskanje resnice, čisto življenje, srečo in izpolnitev. Ni hudega, če pademo in je nekaj časa srce zastrto in polno temnih misli. Potrudimo se, da pridemo vem iz tega vstanimo in nadaljujemo. Pojdimo v naravo in se polnimo z življenjsko energijo. Nikoli, nikoli dokončno ne popustimo, pa če je pritisk še tako močan in naši padci še tako veliki. Nikoli ni nič izgubljeno in vse nam je odpuščeno, če se globoko v sebi.